FAQ

De nieuwe leverancier zal de bestaande leverancier inlichten. Hier hoeft de gebruiker zelf niets te regelen. Kijk wel in het huidige contract naar welke opzegtermijn en minimum looptijd van toepassing is. Met behulp van onze Contractwekker kan tijdig een bericht gestuurd worden wanneer het energiecontract afloopt.

Load More

Er kan net zo vaak overgestapt worden als wenselijk. Er moet echter wel rekening worden gehouden met de contractduur en eventuele opzegtermijnen van het contract.

Load More

Load More

Hoe lang een overstap duurt, hangt af van uw huidige contract. In het algemeen geldt een periode van maximaal 6 weken. Deze 6 weken bestaan uit 14 dagen bedenktijd voor het nieuwe energiecontract en een opzegtermijn van 30 dagen voor het oude contract. Een en ander is mede afhankelijk van het moment waarop de nieuwe leverancier het zogenaamde switchverzoek indient bij de netbeheerder en natuurlijk van de gewenste overstapdatum.

Contract voor onbepaalde tijd?
Dan duurt een overstap gemiddeld 2 tot 6 weken.

Contract voor bepaalde tijd?
Dan kunt u pas (boetevrij) overgenomen worden na de einddatum van uw huidige contract.

Binnen 2 maanden contractvrij?
Dan wacht uw nieuwe leverancier met de overstap tot uw huidige contract is afgelopen.

Loopt uw contract nog langer dan 2 maanden?
Let dan op de switchtermijn van de nieuwe leverancier. Meer informatie hierover kunt u vinden tijdens het vergelijken van energiecontracten (door het klikken op het i-tje bij ‘Ingangsdatum’).

Load More

Geef bij een overstap de meterstanden door aan de nieuwe energieleverancier. Dit kan tot uiterlijk 15 werkdagen na de overstap. De nieuwe energieleverancier zal deze meterstanden doorgeven aan de oude leverancier voor het opmaken van de eindafrekening.

Geeft u de standen niet door, dan kunnen de meterstanden worden geschat. Dit kan leiden tot een hogere of lagere energienota. Uw energieleverancier zal u daarop wijzen.

Na de overstap krijgt u binnen 6 weken een eindafrekening. Controleer deze eindafrekening met de standen die u heeft doorgegeven.

Tip: maak een foto van uw meterstanden en maak een kopie van het formulier waarop u de standen heeft ingevuld. Zo kunt u de eindafrekening controleren en eenvoudiger bezwaar maken als de berekening niet klopt.

Load More